Buur Bram & zijn artisjokken

Artisjok : een bloem als het ware genesteld in een andere bloem.
Buur Bram is in mijn ogen iemand die héél veel respect verdient : naast zijn voltijdse job, is hij een fiere papa van twee leuke kids én kweekt hij zelf snijbloemen. 
Met zijn eigen handen en noeste arbeid schept hij de mooiste fleurige creaties. De bloemen die een ander niet kweekt wegens niet interessant, te bizar, te tijdrovend of te onbekend ... daarmee gaat hij juist aan de slag. Terwijl het tijdens de winter nog buiten grauw en kil is, gaat hij al op zoek naar het zaad van zijn baby's, die later in het warme seizoen de velden in onze straat bont kleuren.
Voor de tafelversiering van oma's verjaardagsfeest kon ik onlangs last minute bij onze buurman terecht. De mooie artisjokbloemen op de foto's zijn dan ook van zijn hand. Die laatste uitdrukking gebruik ik bewust, passend bij de natuurkunstenaar die hij is.

De bloemen : hét gespreksonderwerp van de dag. 
Aan jou opgedragen, beste buurman, dit receptje overgewaaid uit Italië, heerlijk tijdens de zomer : Bram's bread spread 
Doe 1 blik uitgelekte artisjokharten samen met wat peterselie, 2 eetlepels parmezaanse kaas en twee eetlepels olijfolie in de blender. Mix alles goed. Breng op smaak met wat grof zeezout en peper. 
Lekker op bruschetta, een cracker, een toastje of, waarom niet, op 'n bo'ke !

Terwijl wij 's avonds al knus voor de buis zitten, horen we onze buurman nog meermaals met zijn tractor voorbijrijden. Het heeft iets nostalgisch en doet ons eraan herinneren in wat voor 'n fijne landelijke buurt dat we wonen. 
Merci, buurman ! 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts