Gevonden na wandeling : het 'Groot Geluk'

Puur genieten in het 'Groot Geluk'
Een deel van onze tuin wordt erkend als natuurgebied en loopt uit in het reservaat Den Dotter. Tijdens het weekend nemen we regelmatig de fiets van stal of strekken we al wandelend onze benen om van de natuurwonders in Den Dotter te genieten. 
Vorige week woendag was het eigenlijk geen weer om een hond door te jagen, maar mijn vriendin en ik lieten ons niet kennen en kozen voor een fikse winterwandeling. Wij zondaars hadden een heilig doel voor ogen : namelijk het Groot Geluk, een zalig taart- en koffiehuis te Aaigem.  Een felle wind joeg ons in de juiste richting.
Schoorvoetend stapten we met onze gummilaarzen vol met slijk het prachtig gerenoveerde huisje binnen. Eigenares Kim, net als ik op zoek naar het geluk, verwelkomde ons met open armen in haar creatie van het 'Groot Geluk'. 
We vonden een knus plaatsje naast de brandende kachel en verlekkerden ons op wat het originele menu ons wilde voorschotelen. Voor elk wat wils : zalige zoetigheden voor zowel de zondaar als (h)eerlijke toetjes voor de heilige (lees : raw en whole food desserts, gluten-, suiker- en lactosevrije desserts).
Ik ging de heilige tour op en koos voor een stuk zelfgebakken fruittaart en een theekannetje 'space cookie'. Deze pittige kruidenthee met cacaoshil bezorgt je een unieke mix van ontspanning en energie. 
Alles straalt warmte uit in het 'Groot Geluk' : het eten, de drankjes, het knusse interieur, de glimlach van Kim... en dit in het idyllische en pittoreske kader van de Aaigemse Dries en natuur. 
We gingen als herboren naar buiten, volledig gewapend tegen de winterwind van die dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Herfstliefde : de wilde wingerd

Bloemen-metafoor