Gepofte kastanjes

Het prachtige najaarsweer doet je instinctief naar buiten gaan. Trek dit weekend de weidse natuur in, liefst naar een bos. Ook al is Vlaanderen dunbezaaid wat bosrijke gebieden betreft, er zijn in le pays plat genoeg natuurgebieden waar je een frisse neus kan ophalen. Adem diep in en uit, zet die longen open en geniet ! Verzamel tijdens je trektocht wat lekkers dat de wilde natuur je momenteel te bieden heeft : (braam)bessen en noten; je immuunsysteem zal je dankbaar zijn. 
Walnoten uit het vuistje, kastanjenoten uit de oven. 
Zoveel goeds, lekkers en gezond in een notendop.
Hieronder bezorg ik je nog eens de werkwijze om thuis kastanjes te poffen.

Kastanjenoten klaar om gepoft te worden
Zelf kastanjenoten poffen
Verwarm je oven voor op 200-220°. Maak met een scherp mesje een kruisje in de glanzende bruine vruchten en leg ze op een bakplaat. Laat de kastanjes een kwartiertje tot 20 minuten in de oven. Eens uit de oven, doe je hun jasje uit en dan, ... genieten maar. Overheerlijk als ze warm zijn, maar ze zijn ook lekker lauw en zelfs koud.
Vitamine-C-bommetje
Ik heb nu een schaaltje met gepofte kastanjes op het aanrecht staan. Ideaal als tussendoortje : in plaats van een koekje of snoepje grijp ik nu naar deze bruine vrucht. De kastanjenoot bevat heel wat minder calorieën dan andere noten en het is de enige in zijn soort die zoveel vitamine C bevat.

Op jouw gezondheid ! 

Reacties

Populaire posts