Fleurig komkommerkruid
Fleur op je bord. |
Mijn jongste aanwinst voor de kruidentuin is komkommerkruid (Borago Officinalis). Een plant die ik lange tijd letterlijk links heb laten liggen. Zolang hij niet in bloei is, sorry, ziet-ie er echt niet uit en ook de naam 'komkommerkruid' wist me niet te overtuigen. Als ik de smaak van komkommer wilde, zou ik me wel 'the real stuff' kopen, of zelf kweken. Die Griekse salade kan het ook wel met de klassieke komkommer die voor een halve euro in je winkelmandje ligt.
Totdat ik onlangs op mijn werk de borago in volle bloei zag staan. In bloei wist het kruid me meteen te bekoren! Terwijl de gesloten bloemen nog in een mysterieus grijze waas aan hun steeltjes hangen, doen de paarsblauwe bloemetjes zelf de hele plant oplichten. Ze hangen met hun kopje naar beneden en geven hun schoonheid pas prijs als je ze optilt... en plukt voor gebruik in de keuken.
Onlangs reeds toegepast :
- in mijn vlierbloesemwater (zie 'zelf vlierbloesemsiroop maken'), waar het voor kleur en een frisse toets zorgt.
- in mijn tonijnslaatje, waar de bloemetjes het geheel kleur en een subtiel komkommersmaakje geven.
- in mijn vlierbloesemwater (zie 'zelf vlierbloesemsiroop maken'), waar het voor kleur en een frisse toets zorgt.
- in mijn tonijnslaatje, waar de bloemetjes het geheel kleur en een subtiel komkommersmaakje geven.
Gelukkig post je niet elke dag wat nieuws. Weer iets om te ontdekken (en dat vraagt tijd... :)). Béné
BeantwoordenVerwijderenEr valt daar buiten inderdaad zoveel leuks te ontdekken !
BeantwoordenVerwijderen