Vurige doornen

Pyracantha 'Red Column' (vuurdoorn)
Als er één seizoen is, dat zijn ware aard uitbundig ten toon spreidt, dan is het wel de herfst. 
Winter en zomer mogen dan nog tot het uiterste gaan qua temperaturen, het najaar excelleert daarentegen in de vurige kleuren van passie en hartstocht. 
Het loof van veel bomen verkleurt nu naar de typische herfsttinten geel, oranje en rood. Ook bessen voorzien de natuur van de nodige passionele kleuren. Een uitblinker hierin is ongetwijfeld de Pyracantha, die zijn naam in de volksmond, vuurdoorn, alle eer aandoet.  
Deze wintergroene plant bloost momenteel van de vele bessen en met zijn doornen is het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dankzij de vele stekels vormt de Pyracantha een ondoordringbare haag voor niet-welkome gasten. Ideaal dus om dieven en indringers op een afstand te houden. De doornen kunnen zo scherp zijn dat één ervan zelfs voldoende was om ooit de band van mijn pa's kruiwagen leeg te laten lopen. 
Is de klassieke Pyracanta 'Orange Glow' met z'n oranje bessen wat te ouderwets voor jou, kies dan de roodkleurige variant Pyracantha coccinea 'Red Column'. Geniet alvast van het vuurspektakel ! 

Reacties

Populaire posts