Winters opwarmertje : soep van zucchine

Een warme kom soep na een stevige wandeling of na wat klussen in de tuin... heerlijk! Of gewoon om te ontspannen bij een goed boek. In de voormiddag, tegen de opkomende honger, of in de namiddag of 's avonds ... think out of the box en ga voor soep ook buiten de standaarduren. Je zal zien : je zal er meer van opkrikken dan het bekende bakje troost met het al dan niet obligate koekje. 
Tegenwoordig zijn zucchine het hele jaar door in de supermarkt te verkrijgen. Tijdens de zomer heb ik het surplus aan zucchine uit de moestuin in blokjes gesneden en in de diepvries gelegd. Zo kan ik ook in het putje van de winter van deze zomergroente genieten. 

Voor een lekkere soep van zucchine
2 groentebouillonblokjes
1 ui
2 babycourgetten of zucchine, in blokjes gesneden (vers of uit de diepvries)
kruidenkaas (bv. philadelphia)
1,5 liter water
olijfolie
Stoof de ui in een weinig olijfolie aan. Neem de kom van het vuur en voeg de courgetteblokjes toe. Roer alles goed om en laat eventjes op het vuur sudderen. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat een half uurtje goed doorkoken. Na het mixen roer je een goedgevulde eetlepel kruidenkaas door de soep. Zorg ervoor dat de kaas zich goed met de soep mengt. Je kan eventueel nog wat zout toevoegen... en dan genieten maar ! 
Een courgettebloem... prachtig hoe dit een heerlijke 'vrucht' wordt.

Reacties

Populaire posts