donderdag 28 januari 2016

Winterse passie met de kornoelje


De kornoelje Cornus alba sibirica staat momenteel in vuur en vlam
Zie jij tijdens deze periode van het jaar af van een wandeling in de tuin ? 
Je leeft namelijk in de veronderstelling dat zowat alles er dor en doods uit ziet. Ik deel hetzelfde gevoel. 
Voor fleur in kleur moeten we nog eventjes wachten tot de lentebloembollen hun kopje boven de dorre bladeren uitsteken. Kleur, en zelfs een vurig rode kleur, vind je echter nu wel terug in de de kornoelje.
Wat 's zomers een eenvoudige struik lijkt, doet je verrassen in zowel het najaar als in de winter. In de herfst draagt de kornoelje Cornus alba sibirica witte bessen en verkleuren de bladeren naar paarsrood. In de winter stelen de felrode takken dan weer de show. De intens rode kleur bekom je door de heester jaarlijks flink terug te snoeien. 

Van de kornoelje bestaan er verschillende (kleur)variĆ«teiten. Wil je passie rond Valentijn, kies dan voor de alba sibirica; wil je de lente oproepen, zwicht dan voor de Flaviramea met zijn bonte-specht-groene takken; wil je extra drama in de wintertuin, dan is de alba Kesselringii met zijn donkerpaarse, bijna zwarte takken jouw ding. Met de kornoelje pas je de wintertuin aan (jouw) gemoedstoestand (van het seizoen) aan. 
De felrode takken van de kornoelje verlenen zich ook perfect voor verwerking in binnenhuisdecoraties. Enkele takken in een grote vaas, een hart voor Valentijn,... laat je fantasie maar de vrije loop en experimenteer erop los zowel binnen als buiten !

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage