vrijdag 22 juli 2016

Zomerfruit : dé dorstlesser

Zachte sappige abrikozen... mmm ! 
Zwoele warme dagen. Momenteel beleven ook wij in onze noordelijke contreien een zoetzalige zomer. Veel drinken is dan de boodschap om de vochtigheidsgraad in ons broeierig lichaam op peil te houden. Naast een gezellige barbecue thuis, bij buren of vrienden heeft een mens in deze dagen weinig zin om te eten. Zomerfruit biedt dan de ideale oplossing : eten én drinken verpakt in één vrucht. In onze tuin is het nu volop bessentijd : rode, witte & blauwe bessen, alsof ze samen de Nederlandse of Franse driekleur vormen. Fier ben ik op de abrikozen die ons abrikozenboompje (Prunus armeniaca) momenteel voortbrengt : een zachte sappige vrucht waar je letterlijk je tanden 'ns goed in kan zetten.
Wil je 'water eten', ga dan voor de watermeloen. Moeilijk in België te kweken en als je de enige fruiteter in huis bent, ook moeilijk om in je ééntje helemaal te verorberen. Ik ben dan ook reuzeblij dat een goede vriend me onlangs als tussendoortje watermeloen aanbood : ideale dorstlesser die je gezellig met z'n tweetjes of met meerderen in de warme zon kan verorberen. Van een zalig (fruit)moment gesproken. 

Labels: ,

1 reacties:

Op 31 juli 2016 om 17:43 , Blogger iwan notte zei...

Je mag er gerust fier op zijn. Zien er heerlijk uit,zo om in te bijten. Altijd fijn gezonde en lekkere dingen,oogst te delen.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage