vrijdag 11 november 2016

Herfstschoonmaak


Een aarzelende herfstzon, een gazon voor de gelegenheid bedekt met een tapijt van bladeren... het nodigt gewoon uit om de gazonbezem van stal te halen en het bladeren ruimen kan beginnen !
De heerlijke herfstgeuren die tijdens het bijeen harken vrijkomen, geven een gevoel van frisheid en energie. Een geur die een keerpunt markeert : dank voor die mooie zomer, dank voor wat geweest is en hoop en geloof in wat er na de winter, een periode van rust, mag komen.
Tijdens deze seizoenswisseling keert de natuur naar binnen. Het is een seizoen van loslaten; de bomen en struiken hun bladeren, wij onze kleine en grote pijntjes. Maar het genieten in deze periode mag niet ontbreken : genieten van de najaarszon,  van de vruchten van de (na)zomer, van de simpele eenvoudige dingen des levens.
Loslaten, stilstaan, ons naar binnen keren.
Elk gevallen blaadje hark ik zorgvuldig bij de grote hoop. En een grote hoop hoop is het uiteindelijk geworden : hoop in de vorm van voeding voor het nieuwe tuinseizoen van volgend jaar, hoop in de vorm van nieuwe energie voor het leven.

Labels:

1 reacties:

Op 14 november 2016 om 03:09 , Anonymous Anoniem zei...

Als je eens wist hoe diep deze tekst doordringt... Om te herlezen, en misschien te hopen. Maar eerst naar binnen keren, waar elke groei begint.
Heel erg mooie tekst. In een hoekje dat nog vele seizoenen mag bestaan.
Danku. x
Béné

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage