donderdag 20 augustus 2015

De tuinhibiscus

Een heester die momenteel voor exotische pracht en kleur in de tuin zorgt, is de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) met zijn grote trompetbloemen.
Wat enkele jaren geleden bij aankoop in de Aldi, jawel, een mistroostig takje was, is nu uitgegroeid tot een statige elegante dame. Vanaf het moment dat ze haar voeten in mijn tuin gezet had, heb ik haar in een mini-boompje gesnoeid en dit geeft nu een prachtig resultaat.
Tijdens de zomermaanden is menig tuin een juwelendoos van verschillende kleuren. Bomen of heesters met veel bloemen zijn in deze periode van het jaar echter schaars. De hibiscus in boomvorm vormt hier een mooie uitzondering op.

Tuinhibiscus in boomvorm.

Hibiscus is ook veelal gekend voor het gebruik in thee. Hiervoor wordt niet de tuinhibiscus, maar de éénjarige Roselle (Hibiscus sabdariffa) gebruikt. De gedroogde bloemen geven weinig of geen smaak, en worden vooral toegevoegd om je thee mooi rozerood te kleuren. Zo zorgt de hibiscus voor kleur in zowel je tuin als in je kopje thee. Tijdens de koude wintermaanden kan je bij zo een warm kopje hibiscusthee zalig wegmijmeren naar je zomertuin.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage