zondag 27 maart 2016

Tuinklusje in de paasvakantie : voorzaaien


Eindelijk paasvakantie : een zee van tijd om van de tuin en het lenteweer te genieten ! ...maar wil het nu net dat weer zijn dat momenteel roet in het eten gooit. Wees niet getreurd, ik heb een leuk tuinklusje dat je ook perfect tijdens minder weer met de kids kan doen : voorzaaien.

WC-rolletjes : een ecologisch alternatief voor plastiek potjes
Terwijl boven je de hemelkranen opengaan en de zon tegelijkertijd de regentranen probeert weg te lachen, kan jij knus in de serre, of binnen op de vensterbank, al voorzaaien. 
Meegaand met de ecologische trend hebben we ook WC-rolletjes gebruikt en met aarde gevuld. Dat wordt dan supergemakkelijk eens de zaailingen met kartonnen potje en al in de volle grond mogen. Zo vermijd je ook beschadigde wortels. 

Je kan nu al groenten of perkplantjes voorzaaien. Daar ik een fervente theedrinker ben - nog iets dat ik gemeen heb met de English gardener ;-) - heb ik besloten om een theekruidentuintje aan te leggen met kamille, lavendel, munt, anijs en dille. Een minituintje met driedubbele functie : heerlijke kruiden om verse thee te maken, een mooi natuurlijk ogend tuintje met veel bloemen, en héél veel nectar voor de bijtjes. 

Nog een beetje aarde over de zaadjes, water geven en... grow, grow, babies

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage