Bloesems !

Japanse kerselaar (Prunus serrulata)
De Japanse sierkers (Prunus serrulata) met z'n eindeloos veel trossen roze bloesems... ze lijken wel de achtergrond te vormen van het (d)romerige behangpapier van een meisjeskamer. 
De Japanse kerselaar is zo een klassieker, dat-ie bij eenieder wel jeugdherinneringen oproept en zodoende in elke tuin een plaatsje verdient. Heb je een kleine tuin, kies dan een halfstam boom, die zal minder groot worden, maar de impact en verwondering zullen even groot zijn als bij de aanplanting van een hoogstam sierkers. 
In sommige gemeentes worden deze rozige wolkenbomen ook langs de straatkant van een laan geplant of krijgt hij een ereplaats in het park. Waar hij ook staat, hij zorgt elk voorjaar (april-mei) opnieuw voor een beeldig plaatje. 
Lang duurt de bloeiperiode meestal niet, maar laat het nu net dit weekend kouder weer zijn. Dit zal de bloeiperiode van vele bloesems hopelijk een beetje rekken en kunnen we wat langer van de bloesems genieten. 
Het zijn niet alleen de sierfruitbomen die momenteel in bloei staan, ook de bomen die ons straks de sappigste en lekkerste vruchten bezorgen, staan in bloei : appels, peren, pruimen, kersen...
Heb je nog geen plannen voor dit weekend, organiseer dan zeker een uitstap naar de bloesemroutes in Limburg http://www.toerismelimburg.be/nl/fruit 
Je zal versteld staan van zoveel prachtige bloesemweelde in eigen landje; een aanrader ! 

Reacties

Populaire posts