donderdag 19 mei 2016

Pottekes hier, pottekes daar

Vorig weekend heb ik nog 'ns werk gemaakt van mijn theetuintje-in-wordingWe hebben dit jaar een lange winter gehad en dat merk je ook aan de zaailingen in de serre. Het duurde langer dan gewoonlijk dat de baby-plantjes klaar waren om uit te planten en het wisselvallige weer was niet ideaal om ze buiten een nieuwe thuis te geven. Vorig weekend was het dan zover. Oh, wat kijk ik ernaar uit om mijn kleintjes te zien groeien !
Voorlopig heb ik enkel de zonnebloemen, venkel en kamille in volle grond verplant. Dille en munt moeten nog eventjes in de couveuse (lees : serre) blijven.
Geen mobiel boven mijn baby's, maar wel leuke plantenlabels die ik als vervroegd verjaardagscadeautje van mijn achternichtje Goedele gekregen heb (dankjewel, meisje, je weet dat ik veel respect en bewondering voor je heb !).
Mijn theekruidenzaadjes heb ik enkele weken geleden in verschillende potjes gezaaid : terracotta, plastiek bakjes en WC-rolletjes. Mijn favoriet waren de WC-rolletjes omwille van de eco-gedachte die erachter schuilt. Jammer genoeg vonden mijn zaailingen het daarin minder fijn : ze groeiden minder snel dan in de andere containers. Misschien had ik er ook wel wat te weinig potaarde ingedaan...
Het meest praktische achteraf blijken de terracottapotjes te zijn : ze nemen water goed op en geven tegelijkertijd het teveel aan vocht af. Dit is ideaal bij het verplanten : het baby-plantje komt met z'n 'grondbedje' gemakkelijk los uit het potje. Achteraf bekeken ben ik wel blij dat de terracottapotjes als winnaar uit de bus komen : ze ogen mooi, ze zijn praktisch en ze zijn een prima ecologisch verantwoord alternatief voor de WC-rolletjes. 
De volle grond doet de baby-plantjes duidelijk deugd... Groei nu maar ! 

Labels: , ,

1 reacties:

Op 20 mei 2016 om 21:25 , Anonymous Anoniem zei...

Mama Lou... Ik supporter met je mee! Maar kan je ook eens precies uitleggen hoe je begint aan een theetuintje? Wat het behelst? Een serre is bij ons echter uit den boze (sinds 1 Verleden zomerstorm te veel...)
Groetjes, Béné

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage