Rabarbermoes


Tot enkele jaren geleden hadden we twee rabarberplanten (Rheum Rhabarbarumin de moestuin staan. Toen we onze tuin vorm gaven, was het een beetje zoeken welke planten we waar wilden en hebben we de rabarberplanten meer dan een keer verhuisd. Verhuizen doet deze plant niet graag en ze kroop bijgevolg letterlijk en figuurlijk voorgoed onder.
Gelukkig zijn er altijd wel mensen die niet weten waar naartoe met hun surplus aan rabarber. Onlangs kreeg ik van iemand een paar rabarberstengels, met de vraag, hoe je eigenlijk rabarbermoes maakt.
Rabarbermoes kan je heel eenvoudig maken, zo eenvoudig dat je het bijna geen recept kan noemen:
Schil twee rabarberstengels en snijd ze in blokjes. Doe alles in een kookpot, samen met één eetlepel kristalsuiker. Breng het geheel aan de kook tot je een gladde moes bekomt. Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe.
Heerlijk warm als bijgerecht, of ik durf het ook wel koud opeten als lekker tussendoortje. De combinatie zoetzuur vind ik zo geweldig aan rabarber. Lekker verfrissend, ideaal bij dit warme zomerweer !

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts