Bessentijd voor vogels

Dwergmispel : eetfestijn voor de vogels.
Heerlijk genieten van bessen... die tijd is ondertussen voor ons voorbij... maar het wordt stilaan wel smultijd voor de vogels !

De dwergmispel (Cotoneaster dammeri) is een wintergroene bodembedekker met momenteel opvallend oranjerode bessen. In het voorjaar draagt hij kleine witte bloempjes.
Eigenlijk zou hij in geen enkele tuin mogen ontbreken. Ideaal om grote wintergroene oppervlakten te bereiken. En last-but-not-least : als je onder de planten een gronddoek legt, heb je er nagenoeg ook geen omzien naar. Geen onkruid meer wieden, enkel nog bijsnoeien als je dat wenst. Het is eens iets anders dan een saai stukje gazon.
Voor de rest is het genieten van dit groene tapijt... vooral als er een gevederde vriend op bezoek komt en zich aan een supermaaltijd voldoet.
En als de dwergmispel helemaal leeggevreten is, kunnen onze gevleugelde zangers nog aan tafel bij de meidoorn, sleedoorn, lijsterbes... 

Reacties

  1. Een goed idee voor alle groene verkavelingslapjes, lijkt me! (Of plant een boomp?) Dankjewel voor dit fijn stukje nieuw(s)! Béné

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts