dinsdag 14 juni 2016

Buxus snoeien

Juni is de ideale periode om buxus te snoeien. Of het nu om een strak haagje, bol of andere vormsnoei gaat, elke buxusplant heeft baat bij een jaarlijkse snoeibeurt. 
Idealiter wacht je een bewolkte dag af, zodat de geknipte blaadjes niet door de zon verbranden. Het durft echter wel eens voorvallen dat juni een zodanig mooie maand met veel zon is (typisch voor de bloktijd) dat ik het snoeien tot juli uitstel. Je kan een typisch traditionele Engelse buxusschaar gebruiken, maar een gewone manuele haagschaar voldoet ook aan de job. Na de zomer volgt in september meestal een kleine retouche zodat alle buxusplanten strak geschoren de winter in kunnen. Dit is nodig want het zijn deze planten die je tuin in de winter vorm en (groene) kleur geven. 
Geef je buxusplanten na het snoeien wat meststof. Zo krijgen ze dat extraatje voeding om zich na de knipbeurt te herpakken en volop nieuwe groene blaadjes aan te maken. Na het snoeien kan ik het niet laten om mijn buxusbollen 'ns liefdevol over hun bol te aaien. 

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage