Komkommer-limoen water

Zin in een verfrissend drankje, dat bovendien superlekker, puur natuur en calorie-arm is ?
Dan heb ik hier een geweldig eenvoudig recept voor je.
Dit heb je nodig :
1 limoen
1/2 komkommer
takje citroenmelisse
1 liter water
Werkwijze :
Snijd de limoen in dunne schijfjes, alsook een halve komkommer of een grote augurk.
Doe alles in een glazen karaf en voeg er een takje citroenmelisse en 1 liter water aan toe. Zet de karaf minimum 2 uur afgedekt in de koelkast.
Als je echt grote dorst hebt, kan je na een uur al eens proeven en dan geniet je van een drankje 'met een vleugje komkommer-limoen'. Na 2 uur hebben de smaken zich echter volledig vermengd om met de perfect blend je smaakpapillen te verwennen.
Als het oog ook wat wil, kan je de komkommer dwars met een dunschiller snijden. Prachtige slierten sieren dan het water.
Serveer dit zomerdrankje met ijsblokjes. Verfrissend en verrassend tegelijkertijd en veel beter dan de supermarkt-waters 'met een smaakje', waarvan je het raden hebt naar de exacte inhoud.
We hebben dit jaar een overvloed aan augurken uit onze moestuin.
De zomerbar is met deze infusie geopend !

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts