Meet Michel

Graag stel ik jullie voor aan Michel, onze haan des huizes. Eigenlijk is het voluit 'Michel Junior' want onze eerste haan, zijn vader dus, dat was dé Michel.
Michel dus, zonder twijfel ons meest favoriete huisdier. Michel breekt steevast meerdere keren per dag uit en komt ons bij thuiskomst van een lange werkdag begroeten.
Eigenlijk fungeert Michel een beetje als onze hond, onze trouwe tweevoeter. Michel loopt overdag vrij rond en kan zo ongewenste indringers op afstand houden : veel mensen zijn nu eenmaal bang van hanen en hij beschermt en heerst over zijn harem van kippen. Ware het niet dat Michel een heel brave jongen is, die geen vlieg kwaad doet. Zijn kippen durven trouwens veel agressiever uit de hoek komen dan hij en de dames in het kippenhok maken ook regelmatig ruzie. Dat laatste is dan misschien weer eigen aan een groep vrouwen natuurlijk...
Als je in de tuin bezig bent, zoekt Michel je aanwezigheid op, alsof hij voor een gezellige babbel langs komt. Aan de tuintafel komt hij tijdens het eten naast ons staan, wacht hij geduldig tot we klaar zijn en bekijkt dan of hij nog een 'graantje' kan meepikken.

Stiekem denk ik dat onze Michel homoseksueel is. Ook al heeft hij ons al talrijke nakomelingen bezorgd, hij is zo rustig en gezellig van aard, dat ik twijfel of hij wel over typische karakterkenmerken van de mannelijke kip beschikt.
Wat het ook zij, voor ons is Michel ons trouwste en olijkste huisdier, ongeacht zijn seksuele voorkeur.
Als het nu ook nog zou lukken om hem te aaien... dan was hij het ideale tuinknuffeldier.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts