woensdag 16 september 2015

(Her)beleef de zomer met de herfstanemoon

Herfstanemoon 'Honorine Jobert'
De dagen worden korter, de wind waait guurder, nattigheid komt steeds meer op bezoek, kragen worden aangetrokken, sjaals aangebonden... we kunnen er niet om heen : de herfst hangt in de lucht; dat ruik én voel je. 
In de aanloop naar het najaar begin ik meer van bloemen en planten met warmere tinten te houden : bronzige, wijnrode kleuren. Ze geven je letterlijk warmte. 
En toch, ... het is officieel nog zomer en als de zon door de regenwolken piept wordt mijn witte border als het ware opgelicht. Het is de witte herfstanemoon Anemone hybrida 'Honorine Jobert' die voor deze luchtige zomertoets zorgt. Deze bloem bloeit uitbundig vanaf half augustus tot ver in oktober en kan tot wel een meter hoog worden.
Met haar frêle zuiverwitte bloemen verwacht je deze anemoon misschien eerder in een lente- of zomertuin. Ze verrassen je dan ook op een moment dat je het niet verwacht. De bloemen lijken wel van een zacht wit fluweel gemaakt rond een groen hartje met zonnegele meeldraden. Deze anemoon doet me denken aan huwelijksgeluk, lente- en communiefeesten. 
Aan de warmte van de lente en zomer die voorbij zijn. 

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage